Arvid de Kleijn heeft gisteren met nipt verschil de 62ste Ronde van Hank gewonnen. De renner van Cyclingteam Jo Piels haalde het in de sprint net voor David van Eerd uit Breda. Voormalig Piels renner Tom Vermeer eindigde als derde. Voor Arvid de Kleijn was het zijn eerste seizoenzege, nadat hij door een spastische darm maandenlang niet in actie kon komen. Voor de ploegleiding van Cyclingteam Jo Piels waren de prestaties die Arvid sinds zijn rentree leverde voldoende om hem een nieuw contract aan te bieden. "Arvid lijkt weer helemaal de oude", aldus ploegleider Han Vaanhold. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij volgend jaar weer op zijn oude niveau terugkeert. Dit is dan ook de reden waarom we hem opnieuw een contract hebben aangeboden."

Arvid wint HankHet was uitstekend wielerweer zondag bij het criterium in Hank en de aanwezige renners maakten er een interessante wedstrijd van. Het spel ging in de eerste ronde al op de wagen. Drie renners piepten er tussenuit. Het peloton brak in stukken en uiteindelijk bleef er een achtervolgende groep over met Jan Maas uit Huijbergen, Stephan Bakker uit Zaandam en Jan Arie Scherff uit Waardhuizen. De kopgroep van drie bouwde de voorsprong uit tot een minuut en dubbelde zelfs het geslagen peloton. Het achtervolgende groepje kwam tegen het eind van de koers nog wel iets dichterbij, maar moest zich tevreden stellen met een plaats buiten het podium. De drie voorop met Tom Vermeer, Arvid de Kleijn en David van Eerd konden zich opmaken voor de finale in Hank. Het was loeren en proberen weg te komen, maar het lukte geen van drieën. Dus kwam het aan op een sprint. Arvid de Kleijn had nog de beste benen en kwam over tweede man David van Eerd heen. Tom Vermeer moest genoeg nemen met de derde plaats.

Winnaar van de 62-ste editie De Kleijn was content met zijn zege. Hij moest bekennen, dat hij op het einde wel een beetje leeg liep. “De laatste twintig kilometer gingen niet meer vanzelf, maar gelukkig kon ik het sprintje net winnen.” De 21-jarige renner van Piels was een tijd uit de koers geweest met een spastische darm. “Daardoor heb ik zes maanden niet kunnen fietsen. Nu zit ik pas zes weken op de fiets en het gaat buitengewoon goed. Hier winnen in Hank is wel een bekroning op de laatste vijf wedstrijden die ik heb gereden”, aldus de man uit Herveld.