CONTACT:

Ria Vink (manager)
Dorpsplein 22
3927 WC Renswoude
Mobiel +31 06 3056 6580    
Email r.vink@cyclingteam-jopiels.nlEddy Merckx Cycles
Stefan Poutsma f1
De mannen van Cyclingteam Jo Piels zullen ook dit seizoen op de topfietsen van Eddy Merckx Cycles rijden. Dit jaar zal de rood-wit-blauwe brigade de beschikking hebben over de San Remo76 in de kleurstelling black-gray-green.

De San Remo76 is voor 2016 volledig herzien door de ingenieurs van Eddy Merckx en in positieve zin verbeterd. De racefiets, puur gericht op snelheid, beschikt over een langere bovenbuis, een laag balhoofdstel, een compacte zadelpen en een oversized trapas. Doordat het frame volledig intern is gereinigd is het gewicht gereduceerd en dankzij de verbeterde carbonstructuur is het frame uitermate stijf.

De naam San Remo 76 is vernoemd naar de zevende en laatste overwinning van Eddy Merckx in ‘La Primavera’. Naast deze topfiets hebben de renners ook dit jaar weer de beschikking over de ETT tijdritfiets. De ETT staat bekend om zijn ‘Venturi Power Box’; een revolutionair, aerodynamisch systeem dat is uitgetest in de Lexus windtunnel.

Shimano Benelux
Shimano Benelux is de komende twee jaar sponsor van Cyclingteam Jo Piels en voorziet de renners van een veelzijdigheid aan producten. Shimano Benelux is de officiële distributeur van Shimano fiets onderdelen en accessoires in België, Nederland en Luxemburg. Naast het merk Shimano vertegenwoordigt Shimano Benelux zo’n 20 andere topmerken op fietsgebied, waaronder Pearl Izumi, PRO en Giro.

De renners zullen de weg op gaan met Ultegra Di2 groepen, Dura-Ace wielen, R321 schoenen, brillen, sport camera's, overschoenen- en handschoenen van Shimano. Daarnaast worden de fietsen afgemonteerd met PRO-sturen, PRO-zadels en PRO-tijdritwielen. In het peloton zullen de renners te herkennen zijn aan het nieuwe topmodel helm van Giro, de Synthe genaamd. Op het podium en naast de fiets zullen de renners en begeleiding vrijetijdsschoenen dragen van Pearl Izumi.

Bij Shimano EyEwear begrijpt men dat iedere persoon uniek is! Daarom hebben ze bij Shimano veel tijd en energie gestoken in het creëren van de perfecte pasvorm voor hun Eyewear. Het gebruik van de nieuwste technologie op 3D gebied zorgt voor een perfecte pasvorm van de brillen.

Pearl Izumi stelt zich als doel voortdurend te streven naar het heruitvinden, optimaliseren en verbeteren van het functioneren van haar producten. Onze renners zijn dan ook erg blij dat dit bedrijf ze van schoenen voorziet. Met 60 jaar aan ervaring heeft Pearl Izumi geleerd dat, om een fantastisch product te maken, je in de basis moet begrijpen hoe het product gebruikt wordt en wat er van verwacht wordt. Pearl Izumi gebruikt deze benadering 1 op 1 in alles wat ze doen.

Vredestein
De Dura-Ace wielen worden voorzien van Vredestein banden. Het bedrijf met een unieke combinatie van onafhankelijkheid, marktgerichtheid, creativiteit en flexibiliteit is al jarenlang de vaste leverancier van banden. De strategie van Vredestein is helder als kristal: banden maken met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het is perfect toegesneden op de complexe taak om in één fabriek een enorm breed bandenassortiment te produceren.

GOWA Sportswear BV
De thuisbasis van het bedrijf is Sint Willebrord. Daar klopt het wielerhart van de Brabantse familie die inmiddels wereldwijd zaken doet, met internationale partners. Maar altijd is het thuiskomen. Trouw aan de roots, trouw aan de uitgangspunten en trouw aan de klanten en relaties. Noem het duurzaam. Oog voor de omgeving en hart voor het product. Rini is er mee begonnen, Michael en Melvin, zijn kleinzoons, staan op de drempel om het stuur van hun vader en grootvader over te nemen. Het geeft, samen met alle relaties, een warm dorpsgevoel. Met prachtige producten als resultaat.

Topkwaliteit bereikbaar voor elke sporter:
Marijn bouwde het merk Rogelli uit van wielermerk tot allround wieler-, hardloop en fitnessmerk. En Gowa bv werd Gowa Sportswear bv. Het belangrijk oogmerk van het bedrijf bleef: topkwaliteit sportswear die voor elke sporter bereikbaar is. Dat voelt de sporter, in al zijn vezels.

Sportsbalm
Voor iedere sporter geldt dat goed verzorgde spieren absoluut noodzakelijk zijn om tot optimale persoonlijke prestaties te komen. Tegelijkertijd moeten blessurerisico's tot het minimum beperkt worden.  Bij Sportsbalm ontwikkelde men daarom een complete lijn van spier- en lichaamsverzorgingsproducten.

3Action
De sportvoeding van 3Action kent zijn oorsprong in 1994 toen voedingsscheikundige Florent Vanlommel een hoogwaardige sportvoeding begon te produceren. Onderzoek naar o.a. krampbeheersing t.o.v. metabole zuren en ‘energy controlled sugars’ liggen zo aan de basis van deze sportvoeding. Deze formule en de ontwikkeling van een insuline beheersende sportvoeding vormen dan ook de bouwstenen van 3Action.

Tacx
Het merk Tacx dat hoog aangeschreven staat bij profwielrenners en amateurs voorziet onze ploeg van fietstrainers. Tacx werkt samen met diverse topploegen en wordt in meer dan 50 landen verkocht. De beste profrenners gebruiken de Tacx in de warming-up voor wedstrijden en tijdritten. Het robuuste frame staat onwrikbaar op de grond en is berekend op de grootste krachten.